Kuvan lisääminen forumille

Ylläpidon ohjeita ja tiedotteita keskustelupalstan käyttäjille
yllapito
Site Admin
Viestit: 29
Liittynyt: 14 Huhti 2011 15:56

Kuvan lisääminen forumille

Viesti Kirjoittaja yllapito » 15 Tammi 2012 11:50

Keskustelupalstalle voi myös liittää liitetiedostoja kuten esimerkiksi valokuvia. Valokuvan max. koko on nyt rajoitettu 1024kB = 1MB = 1Mtavu. Liitetiedostojen lukumäärä/viesti on nyt rajoitettu 3kpl / viesti. Kuvan jonka haluat lisätä forumille liitetiedostona pitää olla olla siinä laitteessa jonka avulla olet lisäystä tekemässä.

Kuvan lisääminen forumille on helpointa tehdä vetämällä kuva hiirellä forumin teksti-ikkunaan. Huomaa että kuva tulee siihen kohtaan viestissä missä kursori sijaitsee. Tämän teksti-ikkunan alapuolella näkyy liitetiedoston nimi ja painike millä sen voi halutessaan poistaa ("Poista tiedosto").

"Esikatselu" painikkeella voit tarkistaa minkälaiselta viestisi näyttää ja "Lähetä" painikkeella se siirtyy forumille näkyviin.
DSC_0065.JPG
DSC_0065.JPG (710.32 KiB) Katsottu 623 kertaa
BMW /6 - Debian linux - PIC prosessorit - webmaster

harritapio
Viestit: 163
Liittynyt: 14 Huhti 2011 17:22

Re: Kuvan lisääminen forumille

Viesti Kirjoittaja harritapio » 04 Joulu 2017 08:53

Kuvan lisääminen forumille liitetiedostona ohje vielä omana pdf tiedostona jonka voi tulostaa.
Harri - BMW /6 - Debian Linux - PIC prosessorit

harritapio
Viestit: 163
Liittynyt: 14 Huhti 2011 17:22

Re: Kuvan lisääminen forumille

Viesti Kirjoittaja harritapio » 04 Joulu 2017 09:36

Puhelimessa olevien kuvien lisääminen esim. tälle forumille tietokoneen avulla ei ole erityisen kätevää, koska kuvat pitää ensin jollakin tavalla saada talletettua tietokoneeseen jolla kuvien lisääminen tehdään. Itse olen kopioinut kuvat ensin Google Photos palveluun ja ladannut ne sieltä sitten tietokoneelle.

Uskon että tähänkin asiaan on olemassa paljon helpompi tapa - on vain löydettävä se. Kaikki vinkit asian ratkaisuksi ovat enemmän kuin tervetulleita.

Kuvan lisääminen forumille URL linkkinä; linkin kuva ei valitettavasti näy viestin yhteydessä, se näkyy vain omassa ikkunassaan. Pitää keksiä parempi tapa.

Esimerkkinä eräs kuva joka on minun Google Photos palvelussa: paine-ero anturi
Harri - BMW /6 - Debian Linux - PIC prosessorit

harritapio
Viestit: 163
Liittynyt: 14 Huhti 2011 17:22

Re: Kuvan lisääminen forumille

Viesti Kirjoittaja harritapio » 05 Joulu 2017 06:26

Tietokoneen levyasemat ovat nykyään niin suuria että kaikki omat tiedostot on syytä laittaa lajikohtaisiin kirjastoihinsa esim. valokuvat, musiikki, videot jne. Windows koneissa on ollut "Omat Tiedostot" ("My Documents") kansio, tähän kansioon on tarkoitettu lisättävän myös yllämainitut valokuvat, musiikki jne kansiot.

Tilanteessa kun haluaa liittää jonkin kuvan vaikka forumin tekstin joukkoon on paljon helpompi löytää haluttu kuva kun ne kaikki sijaitsevat saman kirjastopolun varrella. Omien tiedostojen järjestely lajikohtaisiin kansioihin (joilla voi olla omia alakansioita) on kertaluontoinen tehtävä joka kannattaa tehdä. Jos olet epävarma miten kopioida tiedostoja levyllä, tee ensin muutama harjoitus kierros jolla voit varmistaa tehtävän onnistumisen.
Harri - BMW /6 - Debian Linux - PIC prosessorit

Vastaa Viestiin