IMG_6511c_1.JPG

Lännen Lokarit

Veteraanimoottoripyöräklubi "Vmpk"

Satakunnan aluekerho

IMG_6511c_1.JPG

Vmpk ry aluekerhotoiminta

Vmpk:n suuren jäsenmäärän ja pitkien etäisyyksien vuoksi on Suomeen perustettu yhteensä 17 paikallista aluekerhoa, joiden toimintaa Vmpk ry tukee antamalla vuosittain pienen avustuksen. Kerhoavustusta voi käyttää pelkästään kerhotoiminnan kuluihin, aluekerhojen toimitsijoille ei makseta toiminnasta mitään palkkioita.

Vmpk:n aluekerhotoimintaa heräteltiin henkiin ensimmäisen kerran Porissa jo vuonna 1981, mutta toiminta hiipui silloin muutamaksi vuodeksi. Vuonna 1990 Porissa vietettiin "Auto 100 vuotta" -tapahtumaa, jonka järjestelyihin pyydettiin mukaan myös VMPK:n jäseniä ja mukana oli useita vanhojen moottoripyörien harrastajia. Lähes sama joukko VMPK:n jäseniä osallistui vuonna 1992 Porin Moottorikerhon järjestämän 60-vuotistapahtuman yhteydessä järjestettyihin Tiilimäen TT-ajoihin.


Vmpk ry Satakunnan aluekerho "Lännen Lokarit"

Satakunnan aluekerhon perustamiskokous pidettiin maaliskuussa 1993 Porin nuorisotalossa, jolloin paikalla oli 36 alan harrastajaa. Aluekerhon toiminta käynnistyi heti vilkkaasti, vuonna 1994 kerho järjesti valtakunnallisen entistämisseminaarin Kullaan Metsä-oppilaitoksella.

Aluekerhon jäsenmäärä on nyt noin 340kpl, lukumäärä on hieman vähentynyt viime vuosina lähinnä jäsenistön ikääntymisen vuoksi. Kesämaanantaisin kokoonnumme klo 18.00 aikoihin Tikkulan ABC:n vieressä olevalle pysäköintialueelle, josta järjestetään yhteisajeluja mielenkiintoisiin paikkoihin. Vanhat moottoripyörät tuntuvat aina kiinnostavan "yleisöä", Tikkulan kokoontumiset ovat meille hyvä tilaisuus lisätä vanhojen moottoripyörien tunnettuvuutta!

Vanhojen moottoripyörien parasta antia on leppoisa ajelu pitkin mutkaisia kyläteitä sateen raikastamassa ilmassa. Niin tavanomainen asia kuin moottoripyörällä "köröttely" tuntuu talven pitkän ajopaussin jälkeen aina yhtä hienolta.


Pori-Tampere ajo

Satakunnan aluekerho herätti yhdessä Tampereen kerhon kanssa henkiin kesällä 1996 Pori-Tampere maantieajon. Pori-Tampere ajo on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1934 Porin ja Hämeen Moottorikerhojen organisoimana. Ajojen nykyversio poikkeaa huomattavasti alkuperäisestä, nyt ajot järjestää vuorovuosin Porin ja Tampereen aluekerhot. Itse ajotapahtuma on noin 100km ajolenkki kartan mukaan, reitin varrella voi olla muutama yleistiedon tehtävärasti. Ajojen jälkeen pyritään myös palkitsemaan kuljettajia vaihtuvin arvosteluperustein, ajojen on tarkoitus olla leppoisa päiväretki eikä kilpailu.


Porin TT-ajot

Helatorstaina 1995 Satakunnan aluekerho järjesti ensimmäisen kerran Porin TT-ajot veteraanimoottoripyörille kauppakeskus Prisman alueella. Ajot onnistuivat hyvin ja niitä järjestettiin noin 20 vuoden ajan lähes vuosittainen helatorstaisin. Paikka vaihtui kauppakeskuksen laajenemisen vuoksi uudelle alueelle, aluksi Kirjurinluodon Areenalle ja myöhemmin (2012) Porin Lentokentälle.

Viime vuosina on Porin TT-ajojen järjestämisestä jouduttu luopumaan yhteiskunnan asettamien velvoitteiden jatkuvan kasvun ja ratajärjestelyiden hankaloitumisen vuoksi.


Vmpk:n jäseneksi liittyminen

Veteraanimoottoripyöräklubin jäseneksi voi liittyä jokainen vanhoista moottoripyöristä kiinnostunut, jäseneksi liittyminen ei edellytä minkäänlaisen pyörän omistamista. Vmpk ry:n kotisivuilla on ohjeet ja lomake joiden avulla jäseneksi liittymisen voi hoitaa netin kautta. Tai vaihtoehtoisesti voit ladata Vmpk:n liittymislomakeen ja palauttaa sen lomakkeen alaosassa annettuun osoitteeseen.

Kerholla on oma kerholehti "Huimapyörä" joka ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Lehti lähetetään jokaiselle joka on maksanut kerhon (2020) 35€ jäsenmaksun. Jäsenmaksun laiminlyöminen päättää jäsenyyden ja myös kerholehden tuleminen loppuu.