Vmpk ry aluekerhotoiminta

Vmpk:n suuren jäsenmäärän ja pitkien etäisyyksien vuoksi on Suomeen perustettu yhteensä 17 paikallista aluekerhoa, joiden toimintaa Vmpk ry tukee antamalla vuosittain pienen avustuksen. Kerhoavustusta voi käyttää pelkästään kerhotoiminnan kuluihin, aluekerhojen toimitsijoille ei makseta toiminnasta mitään palkkioita.

Vmpk:n aluekerhotoimintaa heräteltiin henkiin ensimmäisen kerran Porissa jo vuonna 1981, mutta toiminta hiipui silloin muutamaksi vuodeksi. Vuonna 1990 Porissa vietettiin "Auto 100 vuotta" -tapahtumaa, jonka järjestelyihin pyydettiin mukaan VMPK:n aluekerhoa ja mukana oli useita veteraanimoottoripyöräilyn harrastajia. Lähes samalla joukolla Satakunnan aluekerho osallistui vuonna 1992 Porin Moottorikerhon järjestämän 60-vuotistapahtuman yhteydessä järjestettyihin Tiilimäen TT-ajoihin.


Vmpk ry Satakunnan aluekerho "Lännen Lokarit"

Satakunnan aluekerhon perustamiskokous pidettiin maaliskuussa 1993 Porin nuorisotalossa, jolloin paikalla oli 36 alan harrastajaa. Aluekerhon toiminta on ollut perustamisen jälkeen vilkasta. Vuonna 1994 kerho järjesti valtakunnallisen entistämisseminaarin Kullaan Metsä-oppilaitoksella.

Helatorstaina 1995 Satakunnan aluekerho järjesti ensimmäisen kerran Porin TT-ajot veteraani-moottoripyörille kauppakeskus Prisman alueella. Ajot onnistuivat hyvin ja niistä on tehty lähes vuosittainen helatorstaisin toistuva perinne. Paikka vain on vaihtunut vanhan alueen uusien liikennejärjestelyiden takia uudelle alueelle esimerkiksi Kirjurinluodon Areenalle tai Porin Lentokentälle (2012). Porin TT-ajoilla on kunniakkaat perinteet, ensimmäiset ajot pidettiin jo vuonna 1934 Porin Moottorikerhon järjestämänä.

Satakunnan aluekerho herätti yhdessä Tampereen kerhon kanssa henkiin kesällä vuonna 1996 Pori-Tampere maantieajon. Ajolla on pitkät perinteet, se järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1934 Porin ja Hämeen Moottorikerhojen organisoimana. Myös siitä on tullut vuotuinen kahta eri aluekerhoa yhdistävä tapahtuma.

Kesämaanantaisin vanhat moottoripyörät ja kuskit kokoontuvat Satakunnan Mobilistien tavoin klo 18.00 aikoihin Tikkulan ABC:n vieressä olevalle pysäköintialueelle, josta järjestetään yhteisajeluja mielenkiintoisiin paikkoihin. Aluekerhon jäsenmäärä on noin 350kpl, vanhojen moottoripyörien harrastajia Satakunnan alueella on vielä paljon enemmän.

Vanhojen moottoripyörien harrastuksen parasta antia on leppoisa ajelu pitkin mutkaisia kyläteitä sateen raikastamassa ilmassa. Niin tavanomainen asia kuin moottoripyörällä "köröttely" tuntuu talven pitkän ajopaussin jälkeen aina yhtä hienolta.


Vmpk:n jäseneksi liittyminen

Veteraanimoottoripyöräklubin jäseneksi voi liittyä jokainen vanhoista moottoripyöristä kiinnostunut, jäseneksi liittyminen ei edellytä minkäänlaisen pyörän omistamista. Vmpk ry:n kotisivuilla on ohjeet ja lomake joiden avulla jäseneksi liittymisen voi hoitaa netin kautta. Tai vaihtoehtoisesti voit ladata Vmpk:n liittymislomakeen ja palauttaa sen lomakkeen alaosassa annettuun osoitteeseen.

Tervetuloa hyvään seuraan, jäsenmaksumme on hyvin kohtuullinen (28e) ja hyvät asiantuntevat neuvot saat vielä samaan hintaan.