Vmpk
Vmpk:n suuren jäsenmäärän ja pitkien etäisyyksien vuoksi on Suomeen perustettu yhteensä 17 paikallista aluekerhoa, joiden toimintaa Vmpk ry tukee palauttamalla pienen osan jäsenmaksusta. Kerhoavustusta voi käyttää pelkästään kerhotoiminnan kuluihin, aluekerhojen toimitsijoille ei makseta toiminnasta mitään palkkioita.
Vmpk:n aluekerhotoimintaa heräteltiin henkiin ensimmäisen kerran Porissa jo vuonna 1981, mutta toiminta hiipui silloin muutamaksi vuodeksi. Vuonna 1990 Porissa vietettiin Auto 100 vuotta
-tapahtumaa, jonka järjestelyihin pyydettiin mukaan myös VMPK:n jäseniä ja mukana oli useita vanhojen moottoripyörien harrastajia. Lähes sama joukko VMPK:n jäseniä osallistui vuonna 1992 Porin Moottorikerhon järjestämän 60-vuotistapahtuman yhteydessä järjestettyihin Tiilimäen TT-ajoihin.
Lännen Lokarit
Satakunnan aluekerhon perustamiskokous pidettiin maaliskuussa 1993 Porin nuorisotalossa, jolloin paikalla oli 36 alan harrastajaa. Aluekerhon toiminta käynnistyi heti vilkkaasti, vuonna 1994 kerho järjesti valtakunnallisen entistämisseminaarin Kullaan Metsä-oppilaitoksella.
Aluekerhon jäsenmäärä on nyt noin 240kpl, lukumäärä on hieman vähentynyt viime vuosina lähinnä jäsenistön ikääntymisen vuoksi. Kesämaanantaisin kokoonnumme klo 18.00 aikoihin Porin asuntomessujen 2018 vieressä olevalle pysäköintialueelle, josta järjestetään yhteisajeluja mielenkiintoisiin paikkoihin. Vanhat moottoripyörät tuntuvat aina kiinnostavan yleisöä
, viikottaiset kokoontumiset ovat meille hyvä tilaisuus lisätä vanhojen moottoripyörien tunnettuvuutta!
Vanhojen moottoripyörien parasta antia on leppoisa ajelu pitkin mutkaisia kyläteitä ukkossateen raikastamassa ilmassa. Niin tavanomainen asia kuin moottoripyörällä köröttely
tuntuu talven pitkän ajopaussin jälkeen aina yhtä hienolta.
Kerho on vuokrannut läheiseltä teollisuusalueelta kerhotilan, josta löytyy tarvittaessa myös säilytystilaa pientä korvausta (alkaen 70€/vuosi) vastaan. Lisätietoja asiasta voi kysellä esim. Artolta 044-297 9885 tai Juhanilta 044-978 1806.
Kokemäellä on hyvin aktiivinen ryhmä, joka on jo useamman vuoden ajan järjestänyt erittäin suositun alkukesän ajotapahtuman. Ajoretken jälkeen on vielä juotu hyvät kahvit grillimakkaran kera.
Satakunnan ja Tampereen aluekerhot herättivät yhdessä henkiin kesällä 1996 Pori-Tampere maantieajon. Pori-Tampere ajo on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1934 Porin ja Hämeen Moottorikerhojen organisoimana. Ajojen nykyversio poikkeaa huomattavasti alkuperäisestä, nyt ajot järjestää vuorovuosin Porin ja Tampereen aluekerhot. Itse ajotapahtuma on noin 100km ajolenkki kartan mukaan, reitin varrella voi olla muutama yleistiedon tehtävärasti. Ajojen jälkeen pyritään myös palkitsemaan kuljettajia vaihtuvin arvosteluperustein, ajojen on tarkoitus olla leppoisa päiväretki eikä kilpailu.
Ensimmäinen Satakunta-ajo järjestettiin kesällä 2019. Sen ajoreitti oli noin 150km, ja se sijoittui Pohjois-Satakunnan perinnemaisemiin. Satakunta-ajon suosio on kannustanut kerhoa järjestämään sen vuosittain maakunnan eri puolilla. Ajoreitin suunnittelussa on aina mukana paikallisia alueen hyvin tuntevia henkilöitä. Ajoreiteillä pyritään välttämään pääteitä, ajonopeudet pidetään pieninä 60-70kmh ja ajetaan pääosin päällystettyjä teitä. Ajoretkeen ei sisälly mitään kilpailua, se on pelkkää leppoisaa ajelua hyvässä seurassa. Ajajilta peritään pieni korvaus joka kattaa ajojen tarjoilun ja järjestelykulut. Myös huoltoauto on tarvittaessa järjestettävissä.
Helatorstaina 1995 Satakunnan aluekerho järjesti ensimmäisen kerran Porin TT-ajot veteraanimoottoripyörille kauppakeskus Prisman alueella. Ajot onnistuivat hyvin ja niitä järjestettiin noin 20 vuoden ajan lähes vuosittainen helatorstaisin. Paikka vaihtui kauppakeskuksen laajenemisen vuoksi uudelle alueelle, aluksi Kirjurinluodon Areenalle ja myöhemmin (2012 - 2016) Porin Lentokentälle.
Viime vuosina on Porin TT-ajojen järjestämisestä jouduttu luopumaan yhteiskunnan asettamien velvoitteiden ja ratajärjestelyiden hankaloitumisen vuoksi.
Veteraanimoottoripyöräklubin jäseneksi voi liittyä jokainen vanhoista moottoripyöristä kiinnostunut, jäseneksi liittyminen ei edellytä mp:n omistamista. Vmpk ry:n kotisivuilla on ohjeet ja lomake joiden avulla jäseneksi liittymisen voi hoitaa netin kautta. Tai vaihtoehtoisesti voit ladata Vmpk:n liittymislomakeen ja palauttaa sen lomakkeen alaosassa annettuun osoitteeseen.
Kerholla on oma kerholehti Huimapyörä
joka ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Lehti lähetetään jokaiselle joka on maksanut kerhon (2023) 40€ jäsenmaksun. Jäsenmaksun laiminlyöminen päättää jäsenyyden ja myös kerholehden tuleminen loppuu.