Koronan aika

Tänne tulee yleinen keskustelu säätilasta maailmantilanteeseen.
harritapio
Viestit: 182
Liittynyt: 14 Huhti 2011 17:22

Koronan aika

Viesti Kirjoittaja harritapio »

Tämä vuosi tullaan muistamaan koronan vuoksi. Jopa maailman suurin sotilasmahti näkymättömine lentokoneineen on suurissa vaikeuksissa tämän pienen näkymättöman vastustajan kanssa. Ainoa tapa hidastaa taudin leviämistä tuntuu toistaiseksi olevan ihmisten välisten kontaktien vähentäminen. Tämä puolestaan on jo aiheuttanut suuria ongelmia sekä ihmisille että yrityksille.

Useimmat maat ovat päätyneet samaan ratkaisuun talouden pysähtymisongelman suhteen. Taikasana "velka", ja yhtäkkiä kaikilla on rahaa, jota jaetaan avokätisesti eteenpäin. Miljardeista puhutaan, kuten ennen on puhuttu euroista. Joskus epäilyttää, ovatko käsitteet kaikilla peliin osallistuvilla varmasti selvillä. Miljardi on luku, jossa ykkösen jälkeen on 9 nollaa.

Tuntuu kuin olisi kisa siitä, kuka sanoo isoimman luvun. Muistan historian kirjoista lukeneeni, että tätä konstia on ennenkin käytetty ongelmien ratkaisuun - lopputulos tosin ei aikaisemmin ole ollut kehuttava. Toivon hartaasti, että nyt olemme viisaampia.

Kaikkien päättäjien tulisi olla rehellisiä ja vilpittömiä toimissaan, ja ajatella aina koko yhteiskunnan etua. Vaikea tehtävä varsinkin tilanteessa, kun rahaa on oikein lapioitu kuormaan. Sellainen raha, jonka "isäntä" on kaukana, on aina ollut suuri houkutus väärinkäytöksiin.

Onneksi maamme päätöksentekokyky on kunnossa, päätösten vieminen toteutukseen asti taitaa vielä tarvita "tolpanvälin lankaa".

Tällaisia asioita tuli mieleen kun katselen kevään edistymistä kerrostalon 5. kerroksesta.


+++ kirjoitelkaa omia ajatuksianne ketjun jatkoksi! +++
Harri - BMW /6 - Debian Linux - PIC prosessorit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija