NV Rally 13.06.2015 Upsala

Tänne tulee kaikki tapahtumat ja uutiset, esim:kerhon kokoukset, ajokalenteri, kiinnostavat tapahtumat jne.
ArtoA
Viestit: 253
Liittynyt: 09 Loka 2011 20:27

Re: NV Rally 2016 11.06.2015 Upsala

Viesti Kirjoittaja ArtoA »

Nyt Nymans Vännersin sivuilla on video rallista, kypäräkameralla kuvattu joten näkee millaisissa maisemissa ajelimme.
http://www.nymansuppsala.se/wp/ aikaa myäten tää uppoaa syvemmälle sen mukaan miten uusia juttuja tulee.
Arto
ArtoA
Viestit: 253
Liittynyt: 09 Loka 2011 20:27

Re: NV Rally 2017 10.06.2017 i Uppsala

Viesti Kirjoittaja ArtoA »

Taas on se aika vuaresta että olis ilmottautumisen aika NV-Rallyyn, ajetaan tänä vuanna 10. kesäkuuta. 25 on jo ilmottautunu sinne joten kauaa ei kannata miättiä, noista on pualet mopoja joten 62 motskaria mahtuu viälä mukaan. Mää ainakin meen sinne, yksin jos muita ei tuu mukaan.
Tappi
Viestit: 51
Liittynyt: 31 Touko 2011 21:18
Paikkakunta: e-mail: tapio.esama@gmail.com

Re: NV Rally 2017 10.06.2017 i Uppsala

Viesti Kirjoittaja Tappi »

Moi,
on se aina sen verran hieno reissu ollut, että mä lähden mukaan. Näillä näkymillä olisi vapaata silloin.
Tällä kertaa nostatan neulaa 1950 mallin Nortonilla.
Tappi
dynamo
Viestit: 203
Liittynyt: 16 Huhti 2011 20:23

Re: NV Rally 2017 10.06.2017 i Uppsala

Viesti Kirjoittaja dynamo »

Moro.
Mää kans.
Oliko se ny ruattis vai mis me viimeks oltiin.
Vielä en tiedä mikä rauta mua sinne vie.

Dynamo Mark
ArtoA
Viestit: 253
Liittynyt: 09 Loka 2011 20:27

Re: NV Rally 2017 10.06.2017 i Uppsala

Viesti Kirjoittaja ArtoA »

Ilmoitin meen NV Rallyyn, kiva matka taas luvassa. http://www.nymansuppsala.se/wp/ linkin takaa näette millaisia maisemia ja teitä jouruimme viime vuanna kestämään :D
ArtoA
Viestit: 253
Liittynyt: 09 Loka 2011 20:27

Re: NV Rally 2017 10.06.2017 i Uppsala

Viesti Kirjoittaja ArtoA »

Nyt reittikartta tullu Nymansin sivuille, nyt on lenkki Uppsalan pohjois/länsipualella. Mittaa normaali 90km, jos jollain on Garminin navigaattori voi larata siihen reitin ja mennään sen opastamana.
Arto
ArtoA
Viestit: 253
Liittynyt: 09 Loka 2011 20:27

Re: NV Rally 2017 10.06.2017 i Uppsala

Viesti Kirjoittaja ArtoA »

Perjantaina 9.6 klo 12.00 lähtö Uppsalaan luuparkista, toivottavasti ei tuu vettä taivaalta.
Arto
dynamo
Viestit: 203
Liittynyt: 16 Huhti 2011 20:23

Re: NV Rally 2017 10.06.2017 i Uppsala

Viesti Kirjoittaja dynamo »

Nymans Rally 2017. Lännen Lokarien 3:s ristiretki Taalainmaalle.
Osasin jo kevättalvella odotellakin Arton ilmoitusta NV Rallyn ilmoittautumissivujen aukeamisesta.
Arto on omalla innostuksellaan NV merkkisiä moottoripyöriä kohtaan saanut aikaan sen, että Lännen Lokareista on ollut edustus kyseisen merkin ystävien hienossa tapahtumassa jo useana vuotena.
Niinpä siis perjantaina 9.6 kokoontui viisi Länkkäriä klassikkopyöriensä kanssa Luuparkkiin tavoitteenaan Uppsala Ruotsin Taalainmaalla.
Matkaan lähti Arto ratsunaan NV, Tappi ja Norton, Tapsa ja H-D, Thomas ja Suzuki sekä Make ja EMW.
Thomaksen Suzuki oli ainoa jossa oli takahäkki. Arton vaimo toi lähtöpaikalle mystisen ison säkin ja Thomas sai kunnian ottaa tuon raskaannäköisen käärön kyytiinsä.
Laiva lähti Naantalista vasta klo.22, joten meillä oli hyvää aikaa körötellä kohti satamaa. Perinteiseen tapaan pidettiin pitkiä taukoja ja niin kuin jokainen tietää, mukavassa porukassa juttu luistaa ja tunnelma pysyy korkealla.
Naantalin satamassa laivaan pääsyä odotti ennätyssuuri porukka moottoripyörien kanssa. Liityimme jonon jatkoksi ja saimme sääliviä katseita muovimopojen kuskeilta, eivät varmaan uskoneet meidän enää palaavan.
Ruotsin puolella oli jo aamusta alkaen lämmin ajosää. Arto lähti vetämään porukkaa kohti määränpäätä, matkavauhti oli n.70 kmh. Rallipaikka on joka vuosi ollut eri ja siitä huolimatta Arto vie porukan sinne ilman kartta ja ilman harhailua. Mystinen juttu.
Rallipaikalle oli hieno tulla. Ruotsalaiset taitavat jo laskea meidät Finskit kuuluvan kalustoon ja morjestavat niin kuin tutuille kuuluu. Ehkä siinä on pientä kunnioitustakin kun lahden takaa Suomen Lännestä, paljon maanteitä nähneillä pyörillä paikalle saavumme.
Rohkeimmat ruotsalaiset tulivat jutulle ja jos englantia osasivat, saivat myös vastauksia. EMW tuntui kiinnostavan erityisen paljon, kukaan ei tuntunut tunnistavan merkkiä ja niinpä kyselijöitä oli ihan riittävästi. Myös muita pyöriä kuvattiin ja taustoista kyseltiin. Hankalissa paikoissa pyydettiin Thomas apuun, hän kun on puhunut aikuisikään asti vain ruotsia.
Rallimaksun maksettuamme saimme hienot numerokyltit kiinnitettäviksi pyörään. Pian ilmestyi luoksemme muuan Mikael ja mystisen käärömme sisältö alkoi selvitä. Arto oli teettänyt suomessa yläputki NV:n pakoputkia ja nyt ne olivat siinä kaikkien ihmeteltävinä. Kyseiset putket ovat maailmasta loppu, mutta suomalaiset tekevä mitä haluavat ja näin Mikael sai putkensa ja Arto paksun nipun seteleitä.
Rallimaksuun sisältyi sämpyläkaffeet lähtöpaikalla ja pian sen jälkeen startattiin radalle. Reitti oli lähes 100 km pitkä hyväkuntoisia pikkuteitä. Rasteja oli 5kpl. ja niissä pelkästään kysymyksiä selkeällä ruotsin kielellä.
Eräällä rastilla kun kysymyksiä yritin lukea soi puhelin, poikani soitteli ihan muuten vaan. Puhuessani olkapäähäni kosketti joku ja kun käännyin, vanhempi kuski sanoi ruotsiksi jotakin. Kysyin voisiko hän sanoa saman englanniksi niin tuli selkeä ilmoitus, ei saa soittamalla kysyä oikeita vastauksia.
Ralli eteni osaltamme mukavasti ja leppoisasti. Matkalla saimme myös hyvää ruokaa ja juomaa.
Reitti alkoi olla jo lähes kierretty kun edellä ajavan Arton NV:n takarengas alkoi vipottamaan villisti ja Arto ajautui pellonojaan, saman tien sieltä ylös ja kyljelleen keskelle tietä. Nopeasti mies ja pyörä ylös ja tiensivuun, Tarkistettiin ensin tietenkin pyörä, ei muuta kuin takarengas tyhjä. Sitten tarkistettiin kuski, ei muuta kun nahkahousuista oli jäänyt vähän färiä asfaltin pintaan.
Päälirengas näytti ehjältä, joten sisärengas taitaa olla sökö. Meillä ei kenelläkään ollut sisärenkaita eikä rengastyökaluja mukana, Mitäs sitte. Thomas soitti raatoauton kuskille ja pyysi paikalle. Tunnin päästä tuli ja NV ja kuski kyytiin ja rallipaikalle. Siellä selviteltiin rengasliikettä joka vaihtaisi sisärenkaan. Saatiin selville yksi mahdollinen paikka ja sinne lähdettiin porukalla täynnä toivoa. Liikkeen mekaanikko lupasi auttaa ylitöinä jos vain itse hommaamme renkaan. Hänellä ei ollut mp renkaita, eikä hän ollut koskaan sellaista asentanut.
Lauantai-iltapäivällä ei ollut oikeita mp liikkeitä enää auki, joten Arto ja Thomas lähtivät Biltemaan. Sieltä löytyi sopiva sisärengas ja vaihto sujuikin nopeasti avustuksellamme. Tosin paikallisen mekaanikon työkalut olivat lähinnä isoja ruuvimeisseleitä. Meillä oli kyllä hyvää tuuria, että ilmat pysyi renkaassa loppumatkan.
Paluumatka oli Tukholman kautta. Meidän täytyi ajaa sinne moottoritietä koska rengasrikon aiheuttama viivästys oli monta tuntia.
Tukholmassa saimme kokea matkan jännittävimmät hetket tunneleissa ajaessamme ja kaistoja vaihtaessamme vilkkaan ja nopean liikenteen joukossa. Satama kuitenkin lopulta löytyi vähän tuurillakin ja juuri sopivaan aikaan.
Laivassa otettiin muutama paukku ja jokunen kalja hienon reissun kunniaksi. Laivasta aamulla lähtiessä tuli vähän laskiskeltua juotujen lasien määrää kun huomasin, että parin sadan metrin päässä suoritettiin puhalluksia, Kokeneina kuskeina olimme kuitenkin arvioineet määrät oikein ja saimme jatkaa matkaa, Siitä kun päästiin ajettiin kotiin Poriin parin kaffepaikan kautta.
Kilometrejä kertyi mittariin noin 700 kahdessa vuorokaudessa. Matkanopeus oli parhaimmillaan 75 kmh.
Hyvä oli reissu taas kerran ja suuri syy siihen oli hieno porukkahenki.
Tiivistelmän matkan vaiheista kirjasi Dynamo Mark.
.
ArtoA
Viestit: 253
Liittynyt: 09 Loka 2011 20:27

Re: NV Rally 2018 9.06.2018 Uppsalassa

Viesti Kirjoittaja ArtoA »

No nii pojat ja miksei tytötkin, NV-rallyn ajankohta on selvillä ja ilmottautuminen on alkanu. Rally on 9.06 eli kesäkuun toisella viikonlopulla päästään taas Uppsalaan, alkakaas laittaa ilmottautumisia. Tänä vuanna otetaan raumalainenkin mukaan BMW:llä, eli kaks lähtijää on jo varmaks luvannu matkaan.
Viime vuanna meinas tulla sekaannuksia laivamatkoista, mitä jos mää tilaan kaikille lähtijöille laivaliput?
Arto
PS. Kun liityin kerhoon kerholehressä on jo ilmoitus osallistumisesta, ennen olen nähny ilmottautumisen vasta heirän nettisivuiltaan.
ArtoA
Viestit: 253
Liittynyt: 09 Loka 2011 20:27

Re: NV Rally 13.06.2015 Upsala

Viesti Kirjoittaja ArtoA »

No nii, olen ilmottanu 4 reissaajaa NV- Rallyyn ja saanu jo tervetulotoivotuksen. Kiva reissu tulossa, toivottavasti ei tuu mitään ylimääräistä säätämistä kuten viimeks. Hauska niitä silti on muistella jälkeenpäin kiikkustoolissa ku ei enää motskarin päällä pysy.
Arto
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa