Katsastuspakko?

Tänne tulee yleinen keskustelu säätilasta maailmantilanteeseen.
Joke
Viestit: 51
Liittynyt: 04 Tammi 2012 22:12

Katsastuspakko?

Viesti Kirjoittaja Joke »

Tervehdys!

Eu-parlamentti hyväksyi viime viikolla esityksen moottoripyörien katsastuspakosta. Jos laki tulee voimaan, täytyy moottoripyörät katsastaa vuosittain säännöllisesti vuodesta 2016 alkaen.

Mitähän on kaavailtu museomoottoripyörien suhteen tai sellaisten vanhojen mustakilpisten osalta, jotka eivät ole museorekisterissä. Veteraanipyörien harrastajilla on yleensä useampia pyöriä, joten aika kalliiksi tämä tulee, kun hintakaavailu per katsastettu pyörä on 50 euroa + verot? Taitaa harrastus loppua tähän?

Toivottavasti moottoripyöräjärjestöt laajasti ja VMPK mukaanlukien ottaa vahvasti kantaa asiaan. Turvallisuuttahan tällä vissiin haetaan, mutta kyllä näiden vanhojen pyörien osalta ainakin pitäisi saada joku tolkullinen ratkaisu. Toivottavasti tähän löytyy käytännön viisautta. Aikamoinen rahasampo katsastusfirmoille, joista osa on "kansainvälisessä" omistuksessa.


Joke
ArtoA
Viestit: 254
Liittynyt: 09 Loka 2011 20:27

Re: Katsastuspakko?

Viesti Kirjoittaja ArtoA »

Teknisestä viasta johtuvat onnettomuuret motskarilla on hyvin harvinaisia, paljon useammin autoilija aiheuttaa sen onnettomuuren. Ennemmin tarttee saara autoilijat ajamaan kunnolla, etteivät ohittele sarvenpäätä hipoen tai tulisi sivutiältä eteen. Joskus tulee miäleen että tarikko takahäkille poikittain, jos sitten osaisivat ohittaa toisen kaistan kautta.
Arto
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa