Lännen Lokareiden kalenteri

Ylläpidon ohjeita ja tiedotteita keskustelupalstan käyttäjille
yllapito
Site Admin
Viestit: 32
Liittynyt: 14 Huhti 2011 15:56

Lännen Lokareiden kalenteri

Viesti Kirjoittaja yllapito »

Google Kalenteri käyttöön 09.02.2017

Vaihdoin kerhon kalenterin Google kalenteriksi 9.2.2017, kaikki vanhan kalenterin merkinnät on kopioitu uuteen kalenteriin.

Oletan useilla palstan lukijoilla jo olevan Google kalenteri käytössä joko kotitietokoneessa tai mobiili laitteessa. Näin kynnys sen käyttöön on alhainen kun kalenteri on jo valmiiksi tuttu.

Erityisen käteväksi olen todennut kalenterin "Tapahtumat" näytön - kalenterin tapahtumia voi siinä selata riveittäin eteen ja taaksepäin. Kiinnostavaa merkintää klikkaamalla sen tiedot avautuvat näyttöön.

Luxcal kalenterin muutoksia 18.12.2015
Kerhon kalenteri-ikkuna on siirretty "Ylläp./kalent." painikkeen taakse. Kalenterin korvaajaksi on etusivun oikeaan laitaan lisätty kalenterin sivupalkki "Tulevia tapahtumia" joka näyttää seuraavan 6 viikon kalenterimerkinnät.

Etusivun "Tulevia tapahtumia" sivupalkki on tarkoitettu vain kalenterimerkintöjen lukemiseen, kalenterimerkintöjen muutokset ja lisäykset pitää tehdä varsinaisessa kalenteri-ikkunassa joka avautuu "Ylläp./kalent." painikkeella. Linkki kalenteriohjeeseen on tämän viestin lopussa.
+++

Kerhon kotisivuilla on kalenteri-ikkuna jota on tarkoitus käyttää esimerkiksi kerhon tapahtumakalenterina ja muihinkin merkintöihin jotka kiinnostavat kotisivujen käyttäjiä.

Kalenteriin on lisätty käyttäjätunnus: lokari (salasana: lokari) kerhon jäsenten yhteiseksi tunnukseksi. Lokari tunnuksella voit tehdä kalenteriin oman merkinnän tai täydentää siellä jo olevaa merkintää.

Kalenterimerkintöjen lukeminen on mahdollista ilman kirjautumista, niiden tekeminen edellyttää kirjautumista käyttäjäksi. Kirjautuminen tehdään kalenterin oikean yläkulman "Näytä" painikkeella.

Kalenterin käyttöön löytyy sen yläpalkista |?| -painike joka avaa kalenterin oman lyhyen käyttöohjeen. Kalenterin käytöstä löytyy myös lyhyt kaksisivuinen ohje linkin takaa.
Viimeksi muokannut harritapio, 10 Helmi 2017 08:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
BMW /6 - debian - µP
yllapito
Site Admin
Viestit: 32
Liittynyt: 14 Huhti 2011 15:56

Re: Lännen Lokareiden kalenteri

Viesti Kirjoittaja yllapito »

Google kalenterin näyttö on muokkautunut vähän huonosti varsinkin pienille puhelimen näytöille. Nyt löysin asiaan apua www:n maailmasta, kalenterinäyttö vaaka-asennossa on nyt ok, pystyasennossa on vielä toivomisen varaa. Katselen löytyisikö asiaan lisää apuja (ilman java-script'iä).

Lisäys: 04.10.2018:
Myös pystyasentoon löytyi ratkaisu joka toimii hyvin ainakin minun puhelimessa/tietokoneessa. Koska kannettavia laitteita on hyvin monenlaisia ja merkkisiä, on mahdollista että joissakin laitteissa esiintyy edelleen ongelmia näytön skaalauksessa.

Kaikki viestit ja ilmoitukset asian johdosta ovat tervetulleita!

Kuvakaappaus kalenterista (vaaka-as.):
Screenshot from 2018-10-02 15-15-14.png
Screenshot from 2018-10-02 15-15-14.png (22.94 KiB) Katsottu 4596 kertaa
BMW /6 - debian - µP
yllapito
Site Admin
Viestit: 32
Liittynyt: 14 Huhti 2011 15:56

Re: Lännen Lokareiden kalenteri

Viesti Kirjoittaja yllapito »

Kalenterin jakaminen (= sharing):

Aktivoin tänään lännenlokareiden kalenterin "jakamisen" ts. henkilö jonka gmail osoite on kirjattu kerhon kalenterin käyttäjäksi voi tehdä kalenterimerkinnän omilla tunnuksillaan kerhon kalenteriin.

Kokeilin tänään tehdä kerhon kalenteriin merkinnän kun olin kirjautuneena omaan gmail osoitteeseeni - merkinnän teko kerhon kalenteriin oli yllättävän helppoa. Neuvon kernaasti lisää merkinnän tekemisessä kerhon kalenteriin, ilmoita ensin kuitenkin että tiedän lisätä gmail osoitteesi kalenterin käyttäjäksi.

Tätä asiaa voimme harjoitella myös ensi viikolla Pirtillä jos asia tuntuu kiinnostavan.
BMW /6 - debian - µP
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija