Koronan aika

Tänne tulee yleinen keskustelu säätilasta maailmantilanteeseen.
harritapio
Viestit: 197
Liittynyt: 14 Huhti 2011 17:22

Koronan aika

Viesti Kirjoittaja harritapio »

Maaliskuu 2020
Tämä vuosi tullaan muistamaan koronan vuoksi. Jopa maailman suurin sotilasmahti näkymättömine lentokoneineen on suurissa vaikeuksissa tämän pienen näkymättöman vastustajan kanssa. Ainoa tapa hidastaa taudin leviämistä tuntuu toistaiseksi olevan ihmisten välisten kontaktien vähentäminen. Tämä puolestaan on jo aiheuttanut suuria ongelmia sekä ihmisille että yrityksille.

Useimmat maat ovat päätyneet samaan ratkaisuun talouden pysähtymisongelman suhteen. Taikasana "velka", ja yhtäkkiä kaikilla on rahaa, jota jaetaan avokätisesti eteenpäin. Miljardeista puhutaan, kuten ennen on puhuttu euroista. Joskus epäilyttää, ovatko käsitteet kaikilla peliin osallistuvilla varmasti selvillä. Miljardi on luku, jossa ykkösen jälkeen on 9 nollaa.

Tuntuu kuin olisi kisa siitä, kuka sanoo isoimman luvun. Muistan historian kirjoista lukeneeni, että tätä konstia on ennenkin käytetty ongelmien ratkaisuun - lopputulos tosin ei aikaisemmin ole ollut kehuttava. Toivon hartaasti, että nyt olemme viisaampia.

Kaikkien päättäjien tulisi olla rehellisiä ja vilpittömiä toimissaan, ja ajatella aina koko yhteiskunnan etua. Vaikea tehtävä varsinkin tilanteessa, kun rahaa on oikein lapioitu kuormaan. Sellainen raha, jonka "isäntä" on kaukana, on aina ollut suuri houkutus väärinkäytöksiin.

Onneksi maamme päätöksentekokyky on kunnossa, päätösten vieminen toteutukseen asti taitaa vielä tarvita "tolpanvälin lankaa".

Tällaisia asioita tuli mieleen kun katselen kevään edistymistä kerrostalon 5. kerroksesta.

Päivitys 29.05.2020
Koronan pysähtyneisyyden tilasta on kyllä itselle ollut jotain hyötyäkin, olen viimein pystynyt ratkaisemaan yhden säilytysongelman!
Siitä asti kun olen asunut kerrostalossa olen harmitellut autotallin kapeutta, moottoripyörä ei mahdu talliin auton rinnalle. Pari päivää sitten päätin kääntää pyörän poikittain tallin perälle, mikä onnistuikin paljon helpommin kuin olin kuvitellut. Lisäksi meidän VW "kolopallo" mahtui vielä ongelmitta tallin etuosaan.
20200529_132104.png
20200529_132104.png (214.89 KiB) Katsottu 3747 kertaa
Kyllä nyt pitää katsoa peiliin, miksi en aikaisemmin ole edes yrittänyt miettiä vaihtoehtoista tapaa pyörän säilytykseen. Kahden vuoden ajan olen katsellut lähikaupan ilmoitustaululta, olisiko lähellä sopivaa tallia vuokrattavana. Onneksi mitään sopivaa ei ole löytynyt, koska kaikki ratkaisuun tarvittava oli jo olemassa. Piti vain osata muuttaa ajattelutapaa - se vasta vaikeata olikin !

Päivitys 19.08.2020
Alkukesästä vielä ajattelin että selvisimme helposti viruksen tuomista ongelmista. Toiveajattelua, eihän se virus minnekään itsestään katoa. Sen leviäminen vain saatiin lähes pysäytettyä voimakkailla rajoitustoimilla. Rajoitusten lievennyttyä on taudin eteneminen taas kiihtynyt, helpotusta tilanteeseen ei ole odotettavissa ihan lyhyellä aikavälillä. Nyt pitää vain muistaa, että vapauksien lisäännyttyä olemme myös saaneet enemmän vastuuta sekä omasta että kanssaihmistemme terveydestä. Terveellä harkinnalla ja ohjeiden noudattamisella olemme tähänkin asti pärjänneet hyvin, en näe syytä miksi sama tilanne ei jatkuisi.

Lopuksi vielä yksi kuva hienosta Porin jokirannasta, se on tullut hyvin tutuksi aamuisten kävelylenkkien vuoksi. Kun kävelylenkin molempiin päihin vielä yhdistää 5. kerroksen porraskävelyn, tulee kokonaisuudesta jo hyvä ja monipuolinen liikuntatuokio. Suosittelen muillekin!
20200818_090835.jpg
20200818_090835.jpg (57.94 KiB) Katsottu 3237 kertaa
Pori Kirjurinluoto 20.10.2020
Kävelyreitillä oli eilen pakko pysähtyä ja ottaa valokuva, pieni pakkanen ja vähän lunta olivat muuttaneet Pelle Hermannin "tosi hianoks".
20201020_095558.jpg
20201020_095558.jpg (171.05 KiB) Katsottu 2937 kertaa
Ihan pienet asiat voivat vaikuttaa koko päivän kulkuun, itselle kävi eilen juuri niin. Oheinen kuva antoi virtaa iltaan asti. Joku viisas on sanonut, ilo piilee pienissä asioissa - niin se vain on!

Päivitys 20.11.2020: hauska sattuma kotisivuilla
Kerhon kotisivuilla oleva vaihtuva sitaatti on nyt ollut käytössä jo useamman vuoden ajan. Kotisivujen ohjelma valitsee muutaman päivän välein tiedostosta yhden sitaatin satunnaisesti. Sitaattien kokonaismäärä on nyt 2475kpl, eli kovin usein ei saman sitaatin pitäisi tulla valituksi.

Eilen 19.11. oli sivuilla sitaatti numero 1510 ja tänään 20.11. oli vuorossa numero 1511. Peräkkäin tiedostossa olevat sitaatit peräkkäisinä päivinä, en muista koskaan ennen tapahtuneen vastaavaa. Jopa sama numero voi tulla valituksi peräkkäisinä päivinä - molemmat valinnat ovat ihan ok.

Molemmat em. sitaatit olivat Rauman giälel; "Muist raumlaine ..." - tuskin olisin asiaa muuten huomannutkaan.

+++ kirjoitelkaa omia ajatuksianne ketjun jatkoksi! +++
BMW /6 - debian - µP
harritapio
Viestit: 197
Liittynyt: 14 Huhti 2011 17:22

Re: Koronan aika

Viesti Kirjoittaja harritapio »

Nyt on kulunut jo toista vuotta koronan kärvistelyssä. Ihmeen hyvin viimeinen vuosi on sittenkin kulunut, muutos aikaisempiin vuosiin on kuitenkin aika iso. Onneksi nyt näkyy jo heikkoa valoa tunnelin päästä, rokotuskampanja on jo edennyt siihen vaiheeseen, että omankin ikäryhmän vuoro tullee ihan lähikuukausina. Olin jokin aika jo sitä mieltä että toukokuun loppuun mennessä olisi ollut mahdollista päästä piikille. Nyt viimeisimmät tiedot heittävät taas vettä pesään, isot jyräävät meidät pienet kuten monesti on ennenkin koettu.

Viime kesän ehdoton kohokohta oli viikko Latviassa Helsinki-Riika-Helsinki laivalla, meillä oli auto mukana ja ajelimme rannikkoseutua ilman sen isompia suunnitelmia. Riikan kaupunki oli lähes tyhjä turisteista vaikka oli heinäkuun puoliväli. Latvia oli sulkenut rajat kaikilta muilta paitsi ei suomalaisilta - Suomen tautitilanne oli silloin vain lievästi huonompi kuin Latvian.
20210401_134130.jpg
20210401_134130.jpg (24.85 KiB) Katsottu 2506 kertaa
Senverran on uskoa tulevaan että latasin uuden Eurooppa kartan navigaattoriin, jos sille vaikka tulisi käyttöä vielä tänä vuonna.Uskomaton asia että kuvaa pienempään (n.2x3cm) muistikorttiin mahtuu Euroopan maantiet ja lisäksi vielä Euroopan rajavaltioiden päätiet.


Pääsiäisterveiset Karjarannasta!

Harri
BMW /6 - debian - µP
harritapio
Viestit: 197
Liittynyt: 14 Huhti 2011 17:22

Re: Koronan aika

Viesti Kirjoittaja harritapio »

No niin, siitä kun avasin tämän aiheen on jo lähes 3 vuotta kulunut ja sama meno jatkuu. Rokotuksiakin on jo tullut useampia, mutta edelleen ennustetaan tilanteen vielä huononevan. Pientä toivoa sentään tuo tilanteeseen tieto uuden version nopeasta leviämisestä. Useammankin asiantuntijan mukaan epidemia saattaa tukehtua itseensä kevään aikana ainakin alueilla joissa on hyvä rokotuskattavuus.

Jos keväällä 2020 joku olisi sanonut että tämä tauti tulee kiertämään vuosikausia, ei moni meistä varmaankaan olisi uskonut. Nyt kun olemme lähes kolme vuotta käyneet tätä elämänkoulua, toivon että tuleva kesä on lähempänä vanhaa normaalia kuin pari edellistä. Vielä kun loputkin vastarannan "kiiskit" ymmärtäisivät yhteisen edun ja ottaisivat rokotteet nyt kun niitä kerran on tarjolla.

On ihan hyvä asia olla voimakkaasti oman mielipiteensä takana, mutta silti jokaisen pitää myös olla valmis muuttamaan kantaansa jos olosuhteet tai yhteinen hyvä sitä edellyttävät!

* * * * *

Tähänkin ketjuun saa kirjoittaa perään oman mielipiteensä! Se ei suinkaan ole kiellettyä, vaikka forumin aktiivisuuden perusteella niin joku voisi päätelläkin!

Harri
BMW /6 - debian - µP
harritapio
Viestit: 197
Liittynyt: 14 Huhti 2011 17:22

Re: Koronan aika

Viesti Kirjoittaja harritapio »

Kun kävimme Juhannuksen aikaan muutaman päivän reissulla Riikassa, päätimme ottaa vähän paremman hotellin. Halusimme hotellin tuovan vähän luxusta arkeen pitkän hiljaiselon jälkeen.

Tämän toiveen hotelli täytti paremmin kuin hyvin, se oli siisti, hienosti kalustettu ja henkilökunta aidosti ystävällistä. Muistikuva hotellista oli niin hyvä, että vaimo laittoi sinne käynnin jälkeen kiittävät terveiset.
hilton_riga.png
hilton_riga.png (259.84 KiB) Katsottu 2045 kertaa
Paikalla ollessa ei oikein kunnolla nähnyt kuinka mielenkiintoiselta rakennus näyttää ulkoa, koska kadut siinä kohtaa ovat aika kapeita ja ahtaita. Huoneemme oli pääoven yläpuolella vinolta näyttävässä osassa, tosin sisällä vinoudesta ei kylläkään ollut mitään havaittavissa.

Rakennukseen oli tehty "kuori" päälle ja sillä se saatiin hyvin erottumaan muista ympäristön rakennuksista. Vaikka rakennus oli uusi, se ei ollut "tylsän" näköinen ja sopi mielestäni hyvin siihen ympäristöön.

Riikan vanha kaupunki oli yhtä hieno kuin ennenkin, mutta aivan entisenlaista tungosta ei ollut havaittavissa. Paikassa jossa on paljon suuria ulkoilmaravintoloita, huomaa jos niissä on hyvin vapaata tilaa.

Paluumatkalla pysähdyimme vielä Pärnyn Hansamarkkinoille, ne osuivat juuri sopivasti samaan viikonloppuun kun olimme palaamassa takaisin. Siellä oli paljon mielenkiintoista nähtävää, paljon näytteilleasettajia ja katsojia.
20220630_095756.jpg
20220630_095756.jpg (93.22 KiB) Katsottu 1991 kertaa
Positiivista Pärnyn hansamarkkinoilla oli itämaisen rojun puuttuminen myyntikojuista, saman käytännön toivoisi yleistyvän meilläkin.

Korona ei missään vaiheessa noussut esiin reissun aikana, ei satamassa, laivalla tai hotelleissa. Kukaan ei asiaa maininnut sanallakaan. Vaikuttaa, että se on muuttunut tavalliseksi virustaudiksi.

Lopuksi voisi vielä todeta, että Baltian maissa on hyvät tiet, etäisyydet aika pieniä (Tallinna-Riika n. 300km), ja ihmiset ihan mukavia.

Ei hassumpi reissu!
BMW /6 - debian - µP
Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa